Kaasboerderij Berkhout

In 1974 is moeder Afra aan de Oosterboekelweg in De Weere gestart met het maken van kaas. Dat was niet uit weelde! Met 5 jonge kinderen gaf het maken van kaas een mooi extra centje. Vader Theo en moeder Afra stonden al snel op verschillende kaasmarkten en verkochten de kaas aan handelaren. Het hele gezin hielp mee.

In 1994 kreeg de familie Berkhout de kans om de boerderij via de ruilverkaveling te verplaatsen naar een nieuwe stek, de Gouwe tussen Hoogwoud en De Weere.
En zo geschiedde; al het land voor de koeien bij de boerderij, ruimte voor een grotere kaasmakerij en ruimte om verder te groeien! Begin 2000 is het bedrijf overgenomen door zonen Nico en Ted. Nico vind je bij de koeien en op het land, en Ted is van de kaas.

De vraag naar kaas bleef groeien en zo werd ook de kaasmakerij in de stal te klein. In 2018 bouwden we een nieuwe kaasmakerij die aan alle eisen voldoet om verder te groeien. Inmiddels vind je onze kaas op Schiphol achter de douane, in veel toeristenwinkels in Amsterdam, in kaasspeciaalzaken en op verschillende markten. En natuurlijk in onze winkel op het erf van de boerderij.

Je bent van harte welkom!